Heeft u last van doorslaand vocht of een natte gevel? Dan is de kans zeer groot dat uw gevel niet meer voldoende waterafstotend is. In zulke gevallen kan vocht van buiten naar binnen sijpelen, bijvoorbeeld na een hevige regenbui. Het doorslaande vocht kan vervolgens chade toebrengen in uw woning, zoals aan interne muren, wanden en plafonds, pleisterwerk, metselwerk en houten delen zoals bielzen en latten waarmee het isolatiemateriaal in uw wanden is bevestigd. Een hydrofuge is de beste manier om een natte gevel te behandelen tegen neerslagschade en vorst. We brengen een waterafstotende laag aan op de bakstenen zodat regenwater niet langer kan binnendringen in je gevel. Zo voorkom je vochtproblemen en gaat je gevel langer mee.
Uw gevel laten beschermen? Vraag hier uw gratis vochtdiagnose aan →
Heb je last van doorslaand vocht of een natte gevel? Dan is de kans zeer groot dat je gevel niet meer voldoende waterafstotend is. In die gevallen kan vocht van buiten naar binnen sijpelen, bijvoorbeeld na een hevige regenbui. Dat kan grote gevolgen hebben, want doorslaand vocht kan schade toebrengen aan je woning.
Er verschijnen vochtplekken op de binnenmuren en plafonds, het pleisterwerk brokkelt af en ook het metselwerk raakt beschadigd. Bakstenen nemen vocht op en verliezen zo hun stabiliteit. Houten delen die in contact komen met vocht kunnen beginnen te rotten. Vocht lokt ook schimmels en die zijn schadelijk voor je gezondheid. Kortom, vochtproblemen ben je liever kwijt dan rijk.
Wanneer je gevel nat is, dan is de kans groot dat de impregnerende laag niet meer aanwezig is. De poreuze bakstenen en/of natuurstenen worden bijgevolg niet meer beschermd tegen regen en sneeuw. De stenen zuigen zich vol met water. Wanneer de natte gevel niet aangepakt wordt, kan dat vocht doordringen tot in de binnenmuren en daar vochtplekken veroorzaken. In dat geval is een hydrofuge de beste oplossing om je gevel opnieuw 100% waterdicht te maken.
Bij een hydrofuge wordt een nieuwe waterafstotende laag op je gevel aangebracht. Onze vakmannen gebruiken een volledig transparant en kleurloos product waardoor je gevel er na de hydrofuge nog steeds hetzelfde uitziet. De bakstenen nemen het waterafstotende product op en vocht kan niet langer doordringen in de bakstenen. De producten die wij gebruiken hebben een damp-open karakter. Dat betekent dat het vocht dat al in de gevel zit, nog steeds kan verdampen na de hydrofuge. Je gevel kan dus blijven ‘ademen’, maar regenwater kan niet door de barrière.
Hydrofuge heeft meerdere voordelen:
Een hydrofuge vermijdt niet alleen vochtproblemen, maar brengt nog enkele andere voordelen met zich mee.
Hydrofuge heeft een positieve invloed op de vorst- en dooibestendigheid van de gevel. Aangezien waterdruppeltjes niet meer kunnen binnendringen in de gevel, kan namelijk geen vorstschade optreden. Zonder een hydrofuge kan water in de bakstenen uitzetten en zo barsten en scheurtjes veroorzaken.
Hydrofuge zorgt ervoor dat het metsel- en voegwerk langer zullen meegaan. De bakstenen worden beschermd tegen gure weersomstandigheden en worden minder snel poreus. Zo neemt de gevel ook geen schadelijke stoffen op die aanwezig zijn in de regen.
Omdat water zich niet in de kleine poriën en barstjes van de gevel kan vestigen, krijgen mossen, algen en schimmels ook de kans niet om te groeien. Ze hebben namelijk geen water om zich mee te voeden.
Vochtige muren zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in huis. Heeft de natte gevel voor vochtproblemen gezorgd binnenshuis, dan zal je ‘s winters meer moeten stoken om de ruimte op te warmen. Vochtige lucht warmt namelijk veel moeilijker op dan droge lucht. Zo kan je dankzij de hydrofuge dus ook energie besparen.
Op zoek naar een oplossing voor vocht in huis? Bel gratis voor meer info 0800/61.667
Natte gevels die sterk vervuild zijn, moeten voor het hydrofoberen grondig gereinigd en nagespoeld worden. Dat is nodig omdat restanten van reinigingsmiddelen de waterafstotende werking van hydrofuge nadelig kunnen beïnvloeden.
De gevel dient bovendien gaaf te zijn en mag geen scheuren of barsten bevatten. Scheuren die breder zijn dan 0,3 mm moeten vooraf gerepareerd worden. Ook het voegwerk moet helemaal gaaf zijn en voldoende samenhang te vertonen. Enkel zo kan het hydrofoberend middel zich goed hechten aan de gevel en een volledig waterafstotende barrière vormen.
Onze experten gaan ook na of het oplosmiddel van het hydrofobeermiddel niet schadelijk is voor jouw gevel. We letten dan vooral op aanwezige voeg-, afdichtings- en isolatiematerialen. Zo ben je er zeker van dat de hydrofuge enkel voordelen met zich meebrengt.
Niet elke gevel kan zomaar behandeld worden met behulp van hydrofuge. Wanneer u overweegt uw gevel te laten hydrofoberen, komen wij eerst bij u langs om de gevel grondig te inspecteren op volgende zaken:
Heb je last van doorslaand vocht en moet de gevel aangepakt worden? De experten van Water-Dicht Vochtbestrijding helpen je met veel plezier. Onze behandelingen zijn efficiënt, doeltreffend en verjagen vocht voor eens en voor altijd uit je woning.
Met behulp van onze uitgebreide gratis vochtdiagnose kunnen we je niet alleen vertellen wat het exacte probleem is, maar we bieden je ook kundig advies aan en stellen de beste oplossing voor. Contacteer ons vandaag nog.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar