Beton is een oersterk materiaal, maar helaas kan beton net als alle andere materialen ook stuk gaan. U kunt nadien last krijgen van scheuren in uw beton, betonrot en grindnesten. Vaak is er dan tijdens de plaatsing al iets fout gegaan, waardoor het beton niet goed heeft kunnen uitharden. Ook kunnen temperatuurverschillen leiden tot inkrimping of uitzetting en dit proces heeft scheuren tot gevolg.
Gelukkig kan beton goed worden gerepareerd, indien de schade niet te groot is. U kunt beton op meerdere manieren weer sterk en waterdicht maken, zowel tijdens de plaatsing van het beton als in een later stadium. In ieder geval is het verstandig uw beton regelmatig te inspecteren en bij problemen tijdig aan de bel te trekken. Een vroegtijdige behandeling is vele malen minder kostbaar, dan reparatie en herstel nadat de schade reeds is aangericht.
Moet uw beton weer waterdcht gemaakt worden? Vraag een gratis diagnose aan 0800/61.667
Wilt u uw keldervloer vernieuwen? Of overweegt u misschien een fraaie betonnen vloer in uw woonkamer te plaatsen? Beton begint steeds populairder te worden in het interieur, vooral omdat beton zo sterk is en gemakkelijk in het onderhoud. U kunt in dat stadium al keuzes maken, die de levensduur en de kwaliteit van uw beton verhogen. Met speciale micromoleculen die vocht tegenhouden, wordt de betonmortel voor het plaatsen al versterkt.
U heeft daardoor een betere versie van beton die geheel waterdicht is. Let er ook op dat u het beton door een vakman laat plaatsen. Onder meer de mortel dient precies in de juiste verhouding te worden gemaakt, zodat het beton goed kan uitharden. Is de verhouding niet goed of kan het beton niet goed uitharden? Dan kunt u met vochtproblemen te maken krijgen.
Indien u al over een betonnen materiaal beschikt dat niet is voorzien van waterafstotende elementen, dan kunt u alsnog uw beton beschermen door het oppervlak te impregneren. Dit werkt hetzelfde als bij een gevel: het beton wordt voorzien van een speciale waterdichte laag die op het beton wordt verneveld. Dit noemt men hydrofuge en dit zorgt ervoor, dat vocht niet meer in het beton kan dringen en zodoende kunt u genieten van vochtvrij beton.
Daarnaast is hydrofuge damp-open, dit houdt in dat het beton snel uitdroogt wanneer het toch in contact komt met vocht; bijvoorbeeld wanneer u een kopje water laat vallen. Ook betonnen objecten en materialen die buiten zijn geplaatst hebben veel baat bij hydrofuge. Zo kan regenwater ook geen problemen meer veroorzaken en blijft de kwaliteit van het beton goed.
Indien hydrofuge geen optie (meer) is omdat het beton reeds is beschadigd, dan kunt u nog opteren voor het injecteren van het beton met een speciaal middel dat de zwakke plekken weer geheel opvult. Dit noemen we ook wel betoninjectie. Bij deze methode worden gaten geboord in het beton, waarna wij de vloeistof injecteren. Dit verspreid zich in het beton, waardoor het beton weer weerbaar is tegen vocht.
Voor alle genoemde methoden kunt u bij ons terecht: van het plaatsen van nieuw beton tot aan het herstellen van beschadigd beton. In sommige gevallen kan het beter zijn om het beton te vervangen, indien de schade niet meer terug te draaien is. Wilt u weten welke aanpak in uw woning het beste resultaat zal bereiken? Bel ons dan meteen voor een vochtdiagnose en wij zoeken voor u uit, hoe wij uw beton weer 100% waterdicht kunnen maken.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar