Heeft uw gevel te maken met hygroscopische zouten of muurzouten? Om hygroscopische zouten en muurzouten tegen te gaan, is het van groot belang dat het onderliggende vochtprobleem wordt aangepakt. Alleen de aanslag van uw gevel of muren verwijderen, lost het onderliggende vochtprobleem niet op dat de muurzouten kans geeft om nog meer vocht aan te trekken. Pas wanneer het vochtprobleem wordt geneutraliseerd, hebben de hygroscopische zouten geen vocht meer in de omgeving om aan te trekken, en wordt de vicieuze cirkel doorbroken. U kunt de vochtproblemen op uiteenlopende manieren aanpakken. Voor elke specifieke situatie is er een passende behandelmethode.
Gevelimpregnatie of hydrofuge is de beste oplossing tegen muurzouten en vochtproblemen, als de hygroscopische zouten het gevolg zijn van doorslaand vocht. Doorslaand vocht komt via de gevel uw woning binnen en wordt meestal veroorzaakt door een poreuze gevel, al dan niet in combinatie met eventuele beschadigingen. Het impregneren van uw gevel met een speciaal waterafstotend middel, maakt direct komaf met doorslaand vocht, en bijgevolg ook de muurzouten.
Op zoek naar een definitieve oplossing tegen vochtproblemen? Bel gratis voor meer info 0800/61.667
Ook een saneerpleister kan een een einde maken aan vochtige muren. Een saneerpleister is een speciale pleisterlaag die ontwikkeld werd voor oppervlakken die hygroscopische zouten en vocht bevatten. Dankzij zijn ademende structuur voorkomt een saneerpleister dat vocht niet lang in een oppervlak blijft. Uw muren zullen daardoor in snel tempo uitdrogen, en niet meer langdurig nat blijven. Een saneerpleister kan in vele situaties toegepast worden, zowel binnen als buiten.
Veel oudere woningen beschikken niet over een spouwmuur. Een spouwmuur zorgt voor isolatie en bescherming tegen extern vocht in uw woning. Een spouw bevat doorgaans ook een waterkering. Dit is een drainagesysteem op het begane grondniveau dat ervoor zorgt dat een teveel aan water snel wordt afgevoerd. Vooral in regio's waar het veel regent, is dit een must. Is er geen spouw met waterkering aanwezig, dan zal dit regenwater uw wanden binnendringen en voor velerlei vervelende gevolgen zorgen zoals muurzouten.
Een mogelijke oorzaak van hygroscopische zouten of muurzouten is opstijgend vocht. Opstijgend vocht kan ontstaan vanuit de kelder als deze niet voldoende waterdicht is. Een kelder is hoe dan ook gevoeliger voor vochtproblemen vanwege zijn ondergrondse ligging. Het is dus aan te raden uw kelder extra te beschermen. Komt grondwater of sijpelwater uw kelder binnen, dan leidt dit in de meeste gevallen ook tot de vorming van muurzouten. Zijn de muren van uw kelder te vochtig, dan zal het vocht een uitweg zoeken naar hogere verdiepingen. De hygroscopische zouten volgen automatisch, en brengen ook daar verder schade aan. Overweeg dus uw kelder te renoveren en geheel waterdicht te maken, bijvoorbeeld met kelderdichting of kelderbekuiping.
Condensatie kan ook aanleiding geven tot de vorming van hygroscopische zouten. Condensatie is gelukkig gemakkelijk op te lossen, dankzij de installatie van een ventilatiesysteem. Hierdoor gaat de relatieve luchtvochtigheid in huis drastisch omlaag en condenseert waterdamp niet meer tegen muren en andere oppervlakken. Zijn er reeds muurzouten aanwezig, dan zullen deze ook minder vocht uit de omgeving kunnen onttrekken.
Wil u weten hoe de hygroscopische zouten en muurzouten op uw gevel en muren definitief verwijderd kunnen worden? Neem dan nu contact met ons op. Waterdicht Vochtbestrijding komt direct bij u thuis langs, zodat we een grondig en vrijblijvend onderzoek kunnen uitvoeren naar de exacte oorzaak van de muurzouten. Daarna kunnen wij u helder adviseren over de vele beschikbare oplossingen en behandelmethoden. Bel ons vandaag nog voor een afspraak.
- Wat zijn hygroscopische zouten en muurzouten? - Hoe ontstaan muurzouten en hygroscopische zouten? - Zijn muurzouten en hygroscopische zouten gevaarlijk? - Hoe uw gevel beschermen tegen hygroscopische zouten en muurzouten? - Hoeveel kost een behandeling tegen hygroscopische zouten en muurzouten?
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar