Een beschadigde gevel ziet er niet alleen treurig uit, het kan ook vochtproblemen met zich meebrengen. En het spreekt voor zich dat je vocht altijd wil vermijden. Vochtige bakstenen in de gevel kunnen ook problemen binnen veroorzaken. Hoe je dat kan oplossen en vermijden, lees je hieronder.
Vraag hier uw gratis vochtdiagnose aan →
Vocht dat door een beschadigde gevel binnendringt, kan verschillende schadelijke effecten hebben.
Vocht kan de bouwmaterialen van je woning aantasten. Vooral houten constructies zijn gevoelig voor rot en schimmels wanneer ze langdurig blootgesteld worden aan vocht. Metalen constructies kunnen gaan roesten, en bakstenen kunnen gaan afbrokkelen, wat leidt tot verzwakking van de structurele integriteit van het gebouw.
Vochtige omgevingen bevorderen de groei van schimmels, huiszwammen en lokken ongedierte. Die kunnen niet alleen de structuur van het gebouw aantasten, maar ook gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën, astma en andere ademhalingsproblemen.
Vocht kan de isolatie van je woning aantasten, waardoor die minder efficiënt wordt. Natte isolatiepanelen zullen veel meer warmte laten ontsnappen en koude laten binnenkomen. Dat brengt hogere energiekosten met zich mee.
Ook niet geheel onbelangrijk: vocht in de muur kan je ruiken. Het brengt al snel een onaangenaam geurtje met zich mee. Het is vaak het eerste signaal van vochtproblemen in huis. Merk je een doffe geur op die voorheen niet in de lucht hing, dan moet er een lichtje gaan branden.
Een vochtprobleem door een beschadigde gevel kan op verschillende manieren ontstaan.
Het bestrijden van vocht door een beschadigde gevel moet stapsgewijs gebeuren. Alles begint met een grondige inspectie van de gevel om de exacte bron en omvang van de schade te bepalen. Onze experten zullen scheuren en beschadigde voegen identificeren en andere potentiële toegangspunten voor water onderzoeken.
Eenmaal we weten waarlangs het vocht is binnengedrongen, kunnen we beginnen herstellen. Dat doen we door de scheuren te vullen, te hervoegen en mogelijk bakstenen te vervangen. Is een beschadigde dakrand of goot de boosdoener, dan moet die ook een opvolger krijgen.
Vervolgens moet de gevel grondig worden gereinigd. Vuil, schimmel en andere groenaanslag moeten eraan geloven. Zo creëren we een schone lei om de hydrofuge uit te voeren.
Een hydrofuge is essentieel om de gevel waterafstotend te maken. We brengen een waterafstotend middel aan op de gevel die een onzichtbare barrière creëert. Dat laagje voorkomt dat water in de gevel doordringt. Het is alsof je gevel een plastic hoesje zou krijgen. Maar geen zorgen, van die hydrofuge zie je niets. Het middel is volledig transparant en kleurloos.
Een hydrofuge kan ook preventief worden toegepast. Door je gevel preventief te behandelen met een hydrofuge, kan je voorkomen dat water in de toekomst binnendringt. Zo verleng je de levensduur van je gevel aanzienlijk, je bespaart op onderhoudskosten en je bespaart jezelf vochtproblemen in de toekomst.
Onze deskundige professionals zijn getraind om de oorzaak van het probleem nauwkeurig te diagnosticeren en effectieve oplossingen te bieden. We bieden een complete service, van inspectie en diagnose tot reparatie en preventieve behandelingen. Dankzij onze jarenlange ervaring mag je op twee oren slapen: dat vochtprobleem is snel verholpen en keert niet meer terug.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek. We komen de gevel van jouw woning dan analyseren en stellen een plan van aanpak op. Tot snel!
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar