Heeft u water in uw kruipruimte? Een vochtige kruipruimte begint voornamelijk te stinken en is op lange termijn enorm slecht voor de constructie van uw huis. Bovendien is het slecht voor uw gezondheid. Hoog tijd dus om dit op te lossen. Maar hoe krijgt u dat water eruit en zorgt u ervoor dat het ook wegblijft?
Het water komt meestal van grondwater dat vooral in de herfst en winter onder hoge druk staat. Door die druk dringt het water binnen tussen wand en vloer. Ook slechte ventilatie kan een reden zijn van veel vocht in de kruipruimte. In een slecht geventileerde ruimte kan de damp niet weg of afgevoerd worden, waardoor het zich opstapelt in de ruimte en nadien binnensijpelt in de wanden en vloeren.
In het algemeen ondervindt u zelf geen ernstige problemen bij water in de kruipruimte. Het zit toch onder uw woonruimte waardoor u er eigenlijk niet veel last van heeft. Het is toch belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, want het vocht heeft ernstige gevolgen voor uw woning.
Via waterdiffusie, capillair vochttransport of luchttransport kan het vocht in de kruipkelder zich naar boven verplaatsen, waardoor u op termijn ook in de leefruimte last zal krijgen van vocht. Leven in een vochtige ruimte heeft bovendien een negatief effect op uw gezondheid. Veelvoorkomende klachten bij een ruimte met een hoge luchtvochtigheid zijn hoofdpijn, veel en regelmatig verkouden zijn en zelfs ernstige ademhalingsproblemen.
Het water uit de kruipruimte sijpelt in de muren en de vloer waardoor het begint te stinken en uw stucwerk los kan komen. Als het vocht zich een weg baant naar uw leefruimte, kunnen vochtplekken het behang en het pleisterwerk aantasten.
Last van water in de kruipkelder, op zoek naar een droge kruipruimte? Bel gratis voor meer info 0800/61.667
Door de vochtige plekken ontstaan er ook vaak schimmels die enorm beginnen stinken. Niet alleen schimmels voelen zich helemaal thuis in vochtige ruimtes, ook algen, mossen en ongedierte vinden vochtige plekken geweldig. Bovendien komen er vliegen en zilvervisjes af op de schimmels en algen, waardoor je dus ook last gaat hebben van ongedierte.
Als het vocht al in een verder stadium is, kan dit jammer genoeg heel kostelijk worden. Bovendien is het werk zeer ingrijpend en is er geen quick fix. U kan bijvoorbeeld (naar gelang de oorzaak) uw afvoer van regenwater optimaliseren, een manier vinden om de ruimte beter te ventileren, de ruimte boven de kelder beter verwarmen, de leidingen van uw kruipruimte isoleren,….
Heeft u last van vocht in de kruipkelder of wilt u voorkomen dat het er vochtig wordt? Water-dicht helpt u zoeken naar de oorzaak en kijkt samen met u naar de mogelijke oplossingen. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar