Uw woning is natuurlijk het beste af met goede bescherming tegen allerlei weersinvloeden, zoals regen, wind en vuil. Maar in de herfst geldt dit nog een beetje extra, zeker wanneer het water ineens met bakken uit de hemel komt vallen. Dit is de periode bij uitstek waarin wij veel vochtproblemen terugzien en daarom adviseren wij mensen wat beter op te letten voor waterinfiltratie in de herfst. Wanneer zit je met een vochtprobleem en heb je vochtbestrijding nodig?
Na de zomer zitten vaak maar weinig mensen te wachten op de herfst. Na al die fijne warme dagen moet u ineens tegen een donkere grijze hemel aankijken, vaak met heftige buien en harde windstoten die volop ravage aanrichten. Ook voor uw woning is dit nogal een verschil. In de zomer kan de gevel er relatief rustig bij staan en goed uitdrogen door de hoge temperaturen.
Maar wanneer de herfst eenmaal begint, zal uw woning het aardig voor z’n kiezen krijgen met langdurige hoosbuien, veel vuil dat door de harde wind in de lucht terecht komt en ook hagelbuien die vooral poreus gesteente aan kunnen tasten. Door al deze factoren zal het grondwaterniveau ook snel stijgen, hierdoor kunt u ook nog eens sneller te maken met opstijgend vocht. Het is dus een goede zaak hier preventieve maatregelen tegen te treffen.
Last van vocht in huis? Vraag een gratis diagnose aan 0800/61.667
Bij waterinfiltratie zal u vooral moeten letten op zwakke plekjes in uw woning, die water of vocht op één of andere manier door kunnen laten. Dit kan in de gevel zijn, maar ook uw dak en de kelder. Het is daarom raadzaam om uw woning zo nu en dan eens na te lopen op bepaalde zwakke plekken, zodat u waterinfiltratie kunt voorkomen.
Vanwege de hevige regenval zijn vooral daken gevoelig voor waterinfiltratie. U doet er goed aan om eigenlijk vlak voor het aflopen van de zomer uw dak eens te inspecteren op kleine barstjes, maar ook of de dakgoot en dergelijke nog stabiel en sterk zijn. Zo houdt u water in huis op afstand en zult u ook geen last hebben van lekkages via het dak.
Andere plekken waar water kan infiltreren zijn het metsel- en voegwerk van uw gevel, zeker wanneer de gevel al een poos niet meer is opgeknapt. Water kan dan via allerlei kleine gaatjes naar binnen sluipen en vooral in de winter kan dit voor problemen zorgen. Dan kan het water in de voegen bevriezen en als gevolg hiervan zet het uit, waardoor de scheurtjes in de stenen dus ook steeds groter zullen worden.
Water kan ook infiltreren via de kelder en de fundering van uw huis. Juist sijpelwater kan heel gemakkelijk in een kelder en andere ondergrondse ruimten terecht komen, het is daarom zeker verstandig wat extra aandacht te besteden aan de staat van uw kelder en fundering.
Waar u ook last heeft van waterinfiltratie en of dit nu in de herfst of elk ander seizoen is: Waterdicht-Vochtbestrijding kan u in elk denkbaar scenario helpen met het verwijderen van het vocht. Natuurlijk staan wij u ook bij met preventieve maatregelen, zodat u zich in de toekomst geen zorgen meer hoeft te maken over vochtinfiltratie in de herfst. Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende vochtdiagnose.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar